Black House | Kitchen Design Project | Winchester
Black House 01 Black House 02 Black House 03 Black House 04 Black House 05 Black House 06 Black House 07 Black House 08 Black House 09 Black House 10

Brief

A practical space to encourage freshness and light and able to enjoy the views whilst working in the kitchen.

Challenge

More than a touch of accuracy was needed when designing and installing the back wall of this kitchen. With open walkways at both ends it was vital that the bespoke panelling surrounding the kitchen cabinetry fitted perfectly, providing a simple frame for the transition between kitchen and Utility areas. The SieMatic order was split so that exact measurements could be taken once the walls and opening cabinets were in place.

Outcome

Set toward the rear of a stunning cantilevered piece of architecture this kitchen needed to command itself as a backdrop to spectacular woodland views.

Whilst it needed to remain practical for the owners, who selected a Total Heat Aga for warmth and traditional cooking, it also oozes simplicity and sophistication, with the use of an induction cook top and steam combination cooking for added flexibility together with a state- of- the- art Quooker Fusion tap for instant hot, cold and boiling water.

The island is flanked by dramatic Eco Riverbed which sets the island as a statement piece in the centre of the room and offers a correlation to both the architecture and its organic setting.


The end result was so incredible, this house reached the final of Grand Designs House of the Year 2019!


If you have been inspired by this project please look at the services we can offer.