Bronze Appeal | Kitchen Design Project | Winchester
Bronze Appeal 01 Bronze Appeal 02 Bronze Appeal 03 Bronze Appeal 04 Bronze Appeal 05 Bronze Appeal 06 Bronze Appeal 07 Bronze Appeal 08 Bronze Appeal 09 Bronze Appeal 10 Bronze Appeal 11 Bronze Appeal 12 Bronze Appeal 13 Bronze Appeal 14 Bronze Appeal 15 Bronze Appeal 16 Bronze Appeal 17

Brief

In the planning of their renovation works to their beloved family bungalow, it was integral for this couple to have an open plan kitchen living area that encouraged fun and relaxation all in one. With Heidi’s love of cooking and entertaining it needed to be a space where friends and family could perch and chat whilst meals are prepared.

Challenge

We created a kitchen to house their chosen appliances with a sociable Island and a Wine area that sits between the spaces for use when formally entertaining or just relaxing together on their own.

The kitchen is SieMatic’s SLC handle less range with contrasting colours of Java Oak in base and wall units with the tall units in Agate Grey. A bronze mirror on the sink splashback offers more light to open up the room and the mix of Dekton & Silestone worktops with contrasting colours adds to the mood of the room.

Their home office and Utility is neatly located behind the tall units, which is accessed through hidden doors between the Kitchen and Bar areas.

Outcome

The clients have a beautiful area to cook, relax and entertain friends and family in. Heidi is enjoying experimenting with various recipes and using their state-of-the-art Siemens appliances.

They look forward to warmer days when they can open up the back doors and enjoy the indoor outdoor living. Heidi also remarked that their daughter who has recently moved out now finds any excuse to visit and stay over rather than driving 20 minutes home!