It started at Grand Designs 01 It started at Grand Designs 02 It started at Grand Designs 03 It started at Grand Designs 04 It started at Grand Designs 05 It started at Grand Designs 06 It started at Grand Designs 07 It started at Grand Designs 08 It started at Grand Designs 09 It started at Grand Designs 10 It started at Grand Designs 11 It started at Grand Designs 12

Brief

Keith met this couple from Hastings at Grand Designs who stumbled upon his talk on Creating Kitchens with Light Space & Laughter.

Afterwards they took the plunge to ask him a question about their project and they completely bought into the process and philosophy of The Myers Touch. They would never have considered paying for Design but, approached it as a weekend treat away and came down to Winchester to discover more. They wanted an Island and for everything to be stored away neatly with plenty of space not to get in others way during extended family visits.

Challenge

A contemporary look was their wish for the new kitchen extension and had been disappointed with previous kitchen plan/designs suggested by other home & kitchen retailers.

We made a few minor alterations to the architecture of their new extension by moving the position of the utility room door, stopped the kitchen island becoming a corridor and included a secret bookcase area which they love. We also created a link window into the lounge area that opened up the space and allowed the outdoor area to flow into the room with the use of reflected glass. The window was positioned opposite the kitchen island with cushioned seating to admire their newly landscaped garden and created a build-down above.

The design comprises SieMatic Pure S2 collection in Sterling Grey, Miele appliances with 12mm Dekton worktops and 30mm Spekva Breakfast Bar on one corner of the Island for casual dining or perching.

Outcome

Caroline and Nick are so pleased with Keith’s design and absolutely thrilled with the monochrome and modern look. There is plenty of room for everyone; on family visits the flow directs them away from the Chef’s space so not to get in each other’s way. They especially enjoy that every meal prepared and shared in their new kitchen now feels like a special occasion and often have to pinch themselves to realise their Grand design is actually real.