To reflect the latest Government guidelines our showroom is now closed until the National lockdown ends on 2nd December. We continue to operate virtually and if you would like to discuss your kitchen project with a member of our Design team, please Click Here

 

If you’re contemplating a new kitchen, our free virtual Kitchen Design Talks is the ideal place to start. For the latest Kitchen Design Talk - click here

 
The High Life | Kitchen Design Project | Winchester
The High Life 01 The High Life 02 The High Life 03 The High Life 04 The High Life 05 The High Life 06 The High Life 07 The High Life 08 The High Life 09 The High Life 10 The High Life 11 The High Life 12 The High Life 13 The High Life 14 The High Life 15

Brief

These clients first came to us in 2014 before their project was put on pause. After a long wait they finally got the go ahead in 2018 and was a case of updating and finalising our original design. The project entailed a large new extension to the back of the house and was to be a large space for their young family to enjoy

Challenge

The kitchen was themed and designed around a window that the architect had originally specified. However, this was originally a high-level window so Keith suggested to lower this in order to create an area for the sink to be framed by the window. The extension also had extra high ceilings with the client not wanting any extra tall units/top boxes added on to this. Therefore a build-down to the top of the cabinetry was included to frame the area. We used SieMatic furniture from their SLC range in contrasting colours of Sterling Grey and Umbra. The clean lines of the Nikola Tesla Induction Hob extraction allows the cook to face and interact with family or friends in the rest of the space.

Outcome

Working with the architect meant that all of the elements pulled together in terms of design and the structure of the space. The kitchen was adapted to make the kitchen flush with the window system. This therefore allowed the kitchen space to work with the glazing and making sure it all flowed with the rest of the room. The kitchen is now the heart of this family’s home in a beautiful space for them with indoor / outdoor living when the weather allows!